Spomen na poginule branitelje Starog Viteza

U žestokim i krvavim cjelodnevnim borbama za vojnu kontrolu dijelova Staroga Viteza i dijela naselja koje se zove Mahala između pripadnika HVO-a i Armije BiH, 18. srpnja 1993. godine poginulo je 18 pripadnika „Viteške“ brigade HVO-a i PPN-a „Vitezovi“, dok je više od 20 bojovnika lakše i teže ranjeno.

 

Veliki broj poginulih bio je i na strani Armije BiH, no unatoč tolikom broju žrtava pozicije HVO-a i Armije BiH značajnije se nisu promijenile.

U povodu ove tragedije u župnoj crkvi sv. Jurja u utorak je slavljena sveta misa zadušnica, a uz Spomen-sobu 653 poginula i ubijena pripadnika HVO-a i hrvatska civila položeno je cvijeće i upaljene su svijeće.

To su učinili, između ostalih, članovi udruga proisteklih iz Domovinskoga rat s područja općine Vitez, kao i izaslanstvo OO HDZ BiH Vitez na čelu s dopredsjednikom i načelnikom općine Vitez Tomislavom Bošnjak- Matićem.

vitez.info/HDZ BiH Vitez

 

Share

HDZ BiH krenuo s predstavljanjem kandida…

HDZ BiH krenuo s predstavljanjem kandidata u Vitezu

HDZ BIH u Vitezu zajedno s koalicijskim partnerima u Vitezu predstavio je kandidate za sve razine vlasti u temeljnim ograncima Nadioci i Šantići.

Read more

Posjet OŠ "Bila" i lokacijama …

Posjet OŠ "Bila" i lokacijama gdje su pripadnici OS BiH izvodili inženjerijske radove u Vitezu

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš u srijedu, 12. rujna 2018. godine na poziv ravnatelja Vinka Bošnjaka posjetila je Osnovnu školu „Bila“ u Vitezu, a zatim i lokacije na kojima su...

Read more

Sajević najaktivniji zastupnik u Saboru …

Sajević najaktivniji zastupnik u Saboru ŽSB u protekle četiri godine

Tijekom protekle četiri godine prema podacima Centra civilnih inicijativa (CCI), Ivan Sajević iz Viteza, zastupnik HDZ-a BIH u Saboru SBŽ-a, najaktivniji je zastupnik u ovom najvišem zakonodavnom tijelu u središnjoj...

Read more