Obilježena obljetnica stradanja branitelja Brda i Zabilja

U naselju Zabilje u Vitezu obilježena je obljetnica stradanja Hrvata Brda i Zabilja koji su živote izgubili tijekom Domovinskog rata.

 

Izaslanstvo OO HDZ BiH Vitez na čelu s predsjednikom Marjanovićem položilo je cvijeće i upalilo svijeće na groblju u Zabilju,  nakon čega su prisustvovali  misi zadušnici za sve poginule branitelje.

Organizatori obilježavanja obljetnice stradanja Hrvata u Zabilju i Brdu bile su Udruge proistekle iz Domovinskog rata HVO-a općine Vitez.

Tijekom Domovinskog rata u ranim jutarnjim satima, postrojba Armije R BiH izvršila je snažan napad na crtu obrane HVO-a između naselja Zabilja i Brda, u općini Vitez. Tijekom toga napada, zarobljeno je 14 vojnika i pripadnika radnoga voda koji su nakon toga i ubijeni.

 

Share

HDZ BiH krenuo s predstavljanjem kandida…

HDZ BiH krenuo s predstavljanjem kandidata u Vitezu

HDZ BIH u Vitezu zajedno s koalicijskim partnerima u Vitezu predstavio je kandidate za sve razine vlasti u temeljnim ograncima Nadioci i Šantići.

Read more

Posjet OŠ "Bila" i lokacijama …

Posjet OŠ "Bila" i lokacijama gdje su pripadnici OS BiH izvodili inženjerijske radove u Vitezu

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš u srijedu, 12. rujna 2018. godine na poziv ravnatelja Vinka Bošnjaka posjetila je Osnovnu školu „Bila“ u Vitezu, a zatim i lokacije na kojima su...

Read more

Sajević najaktivniji zastupnik u Saboru …

Sajević najaktivniji zastupnik u Saboru ŽSB u protekle četiri godine

Tijekom protekle četiri godine prema podacima Centra civilnih inicijativa (CCI), Ivan Sajević iz Viteza, zastupnik HDZ-a BIH u Saboru SBŽ-a, najaktivniji je zastupnik u ovom najvišem zakonodavnom tijelu u središnjoj...

Read more