Općinsko vijeće raspisalo izbore u mjesnim zajednicama

Općinsko vijeće općine Vitez održalo je 7. redovitu sjednicu, prvu nakon ljetne stanke.

 

Nakon postavljanja vijećničkih pitanja, a vijećnici HDZ BiH su postavila ona koja su se odnosila na mogućnosti uvođenja LED rasvjete u središte Općine, izgradnju autobusnog stajališta u naselju Grgino Polje, te dobivanje informacije u svezi eventualnog izdavanja prostora u krugu PS Viteztit pod najam pravnim i fizičkim osobama, vijećnici su nastavili raditi prema utvrđenom dnevnom redu.

Vijećnici su usvojili Izvješće o izvršenju proračuna općine Vitez za razdoblje od 01.01.-30.06.2017. godine; Informaciju o realizaciji odluka i zaključaka Općinskog vijeća; Izvješće o radu JU Gradske knjižnice Vitez za 2016. godinu; Program rada vatrogasnih društva za 2017. godinu u općini Vitez; te Izvješće o radu vatrogasnih društava za 2016.godinu u općini Vitez.

Također, usvojeno je i Izvješće o radu JU Dječji vrtić za 2016. godinu, a u ime Kluba vijećnika HDZ BiH Ranko Križanović tražio je od ravnateljice ustanove da u okviru mogućnosti iznađe način za smanjenje cijene vrtića što je Općinsko vijeće podržalo. Isto tako, Klub vijećnika HDZ BiH pozdravio je napored vodstva viteškog javnog vrtića na području ulaganja u infrastrukturu, prije svega u toplifikaciju zgrade.

Od ostalih usvojenih točaka vrijedni naglasiti kako su općinski vijećnici donijeli odluku o raspisivanju izbora u svim mjesnim zajednicama u općini Vitez, a isti će se provesti u roku od 60 dana od stupanja na snagu spomenute odluke. 

Klub vijećnika HDZ BiH Vitez

Share

HDZ BiH krenuo s predstavljanjem kandida…

HDZ BiH krenuo s predstavljanjem kandidata u Vitezu

HDZ BIH u Vitezu zajedno s koalicijskim partnerima u Vitezu predstavio je kandidate za sve razine vlasti u temeljnim ograncima Nadioci i Šantići.

Read more

Posjet OŠ "Bila" i lokacijama …

Posjet OŠ "Bila" i lokacijama gdje su pripadnici OS BiH izvodili inženjerijske radove u Vitezu

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš u srijedu, 12. rujna 2018. godine na poziv ravnatelja Vinka Bošnjaka posjetila je Osnovnu školu „Bila“ u Vitezu, a zatim i lokacije na kojima su...

Read more

Sajević najaktivniji zastupnik u Saboru …

Sajević najaktivniji zastupnik u Saboru ŽSB u protekle četiri godine

Tijekom protekle četiri godine prema podacima Centra civilnih inicijativa (CCI), Ivan Sajević iz Viteza, zastupnik HDZ-a BIH u Saboru SBŽ-a, najaktivniji je zastupnik u ovom najvišem zakonodavnom tijelu u središnjoj...

Read more