S porukom “Hrvatska je uz vas!”, predsjednica Hrvatske završila posjet Vitezu

Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, posjetom prostorijama budućeg konzularnog odjela Veleposlanstva RH u Vitezu, kojem je prethodio radni ručak s načelnicima i predsjednicima Općinskih vijeća srednjobosanskih općina, okončala je svoj posjet Vitezu i Lašvanskoj dolini.

 

“Vrlo sam zadovoljna posjetom, mislim da smo jučer u Sarajevu imali dobre, kvalitetne i iznimno otvorene razgovore i moramo nastaviti razgovarati, jer dijalog je jedini način kako se mogu riješiti bilo kakva otvorena pitanja i staviti naglasak na pozitivnu dimenziju odnosa, koja bi trebala dominirati između naših dviju država, koje su toliko orijentirane jedna na drugu”, kazala je predsjednica Republike Hrvatske.

“Želja mi je bila saznati kako se danas živi u središnjoj Bosni, ali i čuti priče o napretku ovog dijela BiH. Vidi se napredak, ali osjetno je da ovi krajevi, kao i cijela BiH, kao i sama RH, pate od depopulacije, odlaska mladih ljudi. Na nama je da se stvorimo uvjete za otvaranje novih radnih mjesta, da se stvore socijalni uvjeti koji su potrebni da bi ljudi ostajali ovdje, osjećali optimizam i povjerenje u svoju radnu sredinu i svoju državu i da bi svoju budućnost vidjeli upravo ovdje”, rekla je Grabar Kitarović.

Radni sastanak s s načelnicima i predsjednicima Općinskih vijeća srednjobosanskih općina održan je u Vitezu, u Franšiznom centru BiH, gdje su predsjednicu RH dočekali Tomislav Bošnjak Matić, načelnik općine Vitez i Franjo Rajković, generalni direktor tvrtke Economic.

Share

Šarić i Magerl na ljetnjoj školi Politič…

Šarić i Magerl na ljetnjoj školi Političke akademije HDZ-a BiH

U prekrasnom ambijentu hotela Sveti Križ na Čivou, od 01. do 03. lipnja održana je  ljetna škola za polaznike VII. generacije Političke akademije HDZ-a BiH.  Osim redovitih predavanja tijekom cijele...

Read more

U Vitezu svečano obilježeno 28. godina o…

U Vitezu svečano obilježeno 28. godina od utemeljenja HDZ BiH

U ozračju blagdana svetoga Juraja, zaštitnika viteške župe 23. travnja 2018. godine proslavljena je i 28. obljetnica utemeljenja Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine u Vitezu.

Read more

Sjećanje na poginule iz Donje Večeriske

Sjećanje na poginule iz Donje Večeriske

U ponedjeljak, 19. ožujka 2018. godine izaslanstvo OO HDZ BiH Vitez zajedno sa udrugama proisteklim iz Domovinskog rata položilo je cvijeće i svijeće na spomen obilježju u Donjoj Večeriskoj za...

Read more