S porukom “Hrvatska je uz vas!”, predsjednica Hrvatske završila posjet Vitezu

Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, posjetom prostorijama budućeg konzularnog odjela Veleposlanstva RH u Vitezu, kojem je prethodio radni ručak s načelnicima i predsjednicima Općinskih vijeća srednjobosanskih općina, okončala je svoj posjet Vitezu i Lašvanskoj dolini.

 

“Vrlo sam zadovoljna posjetom, mislim da smo jučer u Sarajevu imali dobre, kvalitetne i iznimno otvorene razgovore i moramo nastaviti razgovarati, jer dijalog je jedini način kako se mogu riješiti bilo kakva otvorena pitanja i staviti naglasak na pozitivnu dimenziju odnosa, koja bi trebala dominirati između naših dviju država, koje su toliko orijentirane jedna na drugu”, kazala je predsjednica Republike Hrvatske.

“Želja mi je bila saznati kako se danas živi u središnjoj Bosni, ali i čuti priče o napretku ovog dijela BiH. Vidi se napredak, ali osjetno je da ovi krajevi, kao i cijela BiH, kao i sama RH, pate od depopulacije, odlaska mladih ljudi. Na nama je da se stvorimo uvjete za otvaranje novih radnih mjesta, da se stvore socijalni uvjeti koji su potrebni da bi ljudi ostajali ovdje, osjećali optimizam i povjerenje u svoju radnu sredinu i svoju državu i da bi svoju budućnost vidjeli upravo ovdje”, rekla je Grabar Kitarović.

Radni sastanak s s načelnicima i predsjednicima Općinskih vijeća srednjobosanskih općina održan je u Vitezu, u Franšiznom centru BiH, gdje su predsjednicu RH dočekali Tomislav Bošnjak Matić, načelnik općine Vitez i Franjo Rajković, generalni direktor tvrtke Economic.

Share

Članovi Mladeži HDZ BiH Vitez darivali r…

Članovi Mladeži HDZ BiH Vitez darivali ruže povodom 8. ožujka

Članovi općinske organizacije Mladeži HDZ BiH Vitez i ove, kao i prethodnih godina povodom Međunarodnog dana žena koji se obilježava 8. ožujka darivali su sugrađanke ružama.

Read more

Obilježena obljetnica smrti Josipa Plavč…

Obilježena obljetnica smrti Josipa Plavčića

Prije 24 godine, u završnim borbama oslobađanja naselja Buhine Kuće u općini Vitez, teško je ranjen zapovjednik III satnije, I bojne Viteške brigade HVO-a, Josip Plavčić Đokac. Dan poslije, 15....

Read more

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Čov…

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Čović održao radni sastanak s OO HDZ BiH Vitez

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine, te Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović u srijedu, 14. veljače 2018. godine boravio je u radnom...

Read more