U Vitezu svečano obilježeno 28. godina od utemeljenja HDZ BiH

U ozračju blagdana svetoga Juraja, zaštitnika viteške župe 23. travnja 2018. godine proslavljena je i 28. obljetnica utemeljenja Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine u Vitezu.

 

Tradicionalno, u duhu zajedništva svečana akademija organizirana u dvorani Hrvatskog doma u Vitezu okupila je mnoštvo gostiju, predstavnika utemeljitelja HDZ-a BiH, članove braniteljske, gospodarske, kulturne i sportske zajednice općine Vitez, članove Mladeži HDZ-a BiH i Zajednice žena najjače stranke hrvatskog naroda u BiH. Stranke koja i danas, jednako kao i devedesetih godina ima odgovornost za svoj naroda, ali i domovinu BiH u cjelosti, te zna put i odgovore za izazove koje se nalaze ispred nas.

Skupu je, između ostalih nazočilo i visoko izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno predsjednikom HDZ BiH i hrvatskim članom Predsjedništva BiH dr. Draganom Čovićem.

Na prigodnoj svečanosti, tijekom koje su nastupili popularni Viteški akordi, HKD Topala, glazbena skupina OS „Dubravica“ i pjevačka skupina Krčevljani, goste je u ime domaćina pozdravio predsjednik OO HDZ BiH Vitez i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Boris Marjanović. Marjanović je u svome obraćanju potsjetio na put koji je Stranka prošla tijekom proteklih 28 godina, a posebno je naglasio odlične izborne rezultate HDZ BiH u Vitezu na protekla dva izborna ciklusa.

Predsjednik ŽO HDZ BiH Radoje Vidović brzojavom je uputio riječi pozdrava i potpore u radu jednoj od najjačih HDZ-ovih općinskih organizacija u BiH.

Dr. Čović, uz čestitke svim Vitežankama i Vitežanima povodom njihovog nebeskog zaštitnika svetoga Juraja pozdravio je nazočne te istaknuo zadovoljstvom posjetom OO HDZ BiH Vitez u prigodi njegovog 28. rođendana. Pozvao je okupljene na zajedništvo, zbijanje redova, jer kako je kazao, samo tako možemo realizirati zacrtane ciljeve.

 Uoči početka svečane akademije, u krugu Hrvatskoga doma u Vitezu, ispred spomen sobe visoko izaslanstvo je s ostalim članstvom molitvama, polaganjem vijenaca i svijeća odalo počast svih poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima i članovima HDZ-a BiH, a dr. Čović se upisao i u knjigu utisaka u viteškoj spomen sobi.

Share

HDZ BiH krenuo s predstavljanjem kandida…

HDZ BiH krenuo s predstavljanjem kandidata u Vitezu

HDZ BIH u Vitezu zajedno s koalicijskim partnerima u Vitezu predstavio je kandidate za sve razine vlasti u temeljnim ograncima Nadioci i Šantići.

Read more

Posjet OŠ "Bila" i lokacijama …

Posjet OŠ "Bila" i lokacijama gdje su pripadnici OS BiH izvodili inženjerijske radove u Vitezu

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš u srijedu, 12. rujna 2018. godine na poziv ravnatelja Vinka Bošnjaka posjetila je Osnovnu školu „Bila“ u Vitezu, a zatim i lokacije na kojima su...

Read more

Sajević najaktivniji zastupnik u Saboru …

Sajević najaktivniji zastupnik u Saboru ŽSB u protekle četiri godine

Tijekom protekle četiri godine prema podacima Centra civilnih inicijativa (CCI), Ivan Sajević iz Viteza, zastupnik HDZ-a BIH u Saboru SBŽ-a, najaktivniji je zastupnik u ovom najvišem zakonodavnom tijelu u središnjoj...

Read more